Kempen & Co, Linklaters, ABN AMRO en Loyens & Loeff dealmakers bij bod Octoplus

Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Linklaters adviseren Dr. Reddy Laboratories bij het overnamebod van €27,4 op het Nederlandse biotechbedrijf Octoplus. Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert Octoplus. Een team van ABN AMRO verzorgt de fairness opinion voor het management van Octoplus. “Voor de zomer kregen we een telefoontje van relaties uit India. Daarna ging het heel snel”, zegt zakenbankier Oscar Izeboud van Kempen & Co.
Izeboud geeft leiding aan het corporate finance team van Kempen & Co. Het team bestaat verder uit director Arjan Vos, associate Ewoud Welten en analist Jean Paul Mannie. Het telefoontje kwam van bankiers van de Indiase zakenbank IDFC. Zij wilden graag in contact komen met de corporate finance-afdeling van Kempen & Co. “IDFC had al contact met farmaceut Dr. Reddy. Als snel bleek dat ze interesse hadden in samenwerking met Octoplus”, zegt Izeboud. Kempen & Co heeft toen het stokje van IDFC overgenomen en het management van Octoplus in contact gebracht met het M&A team van Dr. Reddy. “In de zomer zijn we naar India gevlogen en daarna ging het heel snel.” In oktober is advocatenkantoor Linklaters bij de deal gehaald en twee weken later lag het biedingsvoorstel op tafel. 
 
Kempen & Co is goed gepositioneerd in de life sciences sector. Eerder deze maand adviseerden de bankiers het Amerikaanse Edwards Life Sciences bij de overname van het Nederlandse medische technologiebedrijf BMEYE voor €32,5 miljoen. Er is de laatste jaren hard gewerkt aan de positie van Kempen & Co in de life sciences sector. “Ik ben in 2006 van biotechbedrijf Crucell overgestapt naar Kempen & Co. De bank wilde meer kennis opbouwen van de life science sector. We hebben toen een internationaal analistenteam gericht op life sciences opgezet, met onder andere analisten uit Canada en India”, zegt Izeboud. Indiër Sachin Soni is één van de beursanalisten die destijds is binnegehaald. Na het opzetten van het analistenteam is Izeboud overgestapt naar het corporate finance team van Kempen & Co.  
  
Izeboud werkte bij de deal samen met een team van M&A partner Henk Arnold Sijnja van Linklaters. “Dr.Reddy’s is een wereldwijde klant van Linklaters”, zegt Sijnja. Volgens de advocaat gaat het bod van Dr.Reddy’s op Octoplus verder dan een reguliere overname: “Naast het bod gaan de partijen ook samenwerken door een ‘business collaboration agreement’ aan te gaan.” De samenwerkingsovereenkomst is gericht op onderzoek naar formuleringen voor farmaceutische producten. Dr Reddy’s betaald Octoplus als het bepaalde ‘milestones’ haalt in het onderzoek. Als de milestones niet worden behaald worden de betalingen omgezet in leningen. 
Het M&A team van Linklaters is goed op dreef. Vorige maand waren de advocaten betrokken bij twee grote deals. Het adviseerde CGGVeritas bij de miljardenovername van een divisie van Fugro en het BayWa bij de overname van graanhandelaar Cefetra.
 
Het team van ABN AMRO verzorgt de fairness opinion voor het management van Octoplus. Het team staat onder leiding van Managing Director Corporate Finance Diny de Jong. Zij werkt samen met Maurice Laudy, Machiel van Oostveen, Maarten Meurs, Frederik Gorter de Vries en Bart Reusch. 
 
Het team advocatenkantoor Loyens & Loeff staat onder leiding van M&A partner Nelleke Krol en bestaan verder uit partner Bas Vletter en advocaten Jelmer Kalisvaart en Simone Schmeetz.
 
Gerelateerde artikelen