Kempen & Co en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij bod Boskalis op Dockwise

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:59
Maritiem dienstverlener Boskalis heeft haar vaste M&A adviseurs ingeschakeld bij het bod van 1,2 miljard euro (inclusief schuld) op branchegenoot Dockwise. Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Boskalis bij de deal. In 2009 waren dezelfde adviseurs van de partij toen Boskalis met succes Smit Internationale kocht.

Het team van Kempen & Co staat onder leiding van Kempen-voorzitter John Hak (foto rechts). Hij werkt samen met managing directors Menno Wagenmakers en Joris Voorhoeve, director Arjan Vos, associate Job-Jan Spanjers en analyst Floris Vossestein. Het team van Freshfields Bruckhaus Deringer staat onder leiding van M&A partner Jan-Willem van der Staay. 
In 2009 waren zakenbankier John Hak en advocaat Jan-Willem van der Staay ook de leading dealmakers voor Boskalis. Toen kocht de baggeraar na een lange overnamestrijd Smit Internationale. Nu is Dockwise aan de beurt. Boskalis heeft sinds de aankondiging van het bod haar aandeel in Dockwise uitgebreid naar 33 procent. Ook heeft topman Peter Berdowski van Boskalis aangegeven geen zin te hebben in de rechtzaak tussen Dockwise en de ex-top van het overgenomen Fairstar.  
 
Kempen & Co on the roll
De zakenbankiers van Kempen & Co zijn lekker op dreef. Recent adviseerden de zakenbankiers bij de delisting van Octoplus door Dr. Reddy’s en de overname van BMEYE door Edwards Lifesciences. De internationaal openerende zakenbank gespecialiseerd in life sciences, offshore en vastgoed staat nu op negen deals in de M&A Database van MenA.nl. 
De M&A partners van het Amsterdamse kantoor van Freshfields Bruckhaus Deringer adviseerden dit jaar bij vijftien deals. Het team was dit jaar onder andere betrokken bij de twee deals die zijn genomineerd voor de M&A Awards 2012. Het bod van Advent International op Mediq en de langslepende overname van TNT Express door UPS.
 
Gerelateerde artikelen