Kempen & Co en Rabobank brengen private equity owned Lucas Bols naar de beurs

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:17
Banken Kempen & Co en Rabobank hebben als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners leidende rollen bij de exit van AAC Capital in Lucas Bols. Het private equity bedrijf AAC heeft 75% van de aandelen in bezit. De resterende aandelen zijn in handen van het management.
Lucas Bols is sinds 2006 in handen van AAC Capital. Het bedrijf heeft een actieve geschiedenis van fusies en overnames. In 1993 fuseerde Bols met Wessanen tot Bols Wessanen, maar beide bedrijven gingen drie jaar later weer uit elkaar. In 2000 kocht de franche branchegenoot Rémy Cointreau het bedrijf. In 2006 volgde de buy-out door AAC Capital. Lucas Bols verwacht met de verkoop van aandelen circa 125 miljoen euro op te halen. De opbrengst wil het bedrijf gebruiken om de financiële positie van het bedrijf te versterken. 
Lucal Bols verkoopt wereldwijd sterke drank. Het bedrijf voert meer dan twintig merken die het verkoopt in meer dan 110 landen. Huub van Doorne, de CEO van Lucas Bols, ziet de beursgang als een logiche stap in de ontwikkeling van het bedrijf. "Na de buy-out in 2006 hebben we sterke marktposities ontwikkeld in West-Europa en Noord-Amerika en een goede aanwezigheid in Zuidoost-Azië en opkomende markten. Het bedrijf is nu volledig voorbereid voor een zelfstandige toekomst."
 
Tijdens de M&A Awards van 2014 was Lucas Bols prominent aanwezig in de Beurs van Berlage met een chique cocktailbar gesponsord door Loyens & Loeff  (foto).  M&A advocaten Herman Kaemingk en Harmen Holtrop van Loyens & Loeff adviseerden AAC Capital in 2006 bij de overname van Bols.
 
Bolsbar tijdens M&A Awards 2014 mogelijk gemaakt door Loyens & Loeff 
 
Gerelateerde artikelen