Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk

De Amerikaanse artiest Kanye West ('Ye') gaat Parler kopen. 

Details over de deal zijn nog niet bekend, maar volgens een persbericht van Parler is de 45-jarige rapper nog voor het einde van het jaar eigenaar van het platform.

Parler noemt zichzelf een alternatief voor Twitter waar men vrij kan zeggen wat hij of zij wil. Waar Twitter en Facebook steeds strenger optreden tegen onwelgevallige en extremistische berichten, probeert Parler zich te onderscheiden door juist alles toe te staan. Het platform heeft ongeveer een miljoen gebruikers en is met name populair in extreemrechtse kringen.

Begin vorig jaar werd het platform verbannen door Apple, Google en Amazon nadat na de bestorming van het Capitool er veelvuldig extreemrechtse berichten en bedreigingen waren geplaatst.

In een statement over de overname zegt West dat ervoor gezorgd moet worden dat "we het recht hebben om onszelf uit te spreken". Zelf kreeg de rapper vorige week te maken met een vergrendeling van zijn accounts op Twitter en Instagram, nadat hij daar antisemitische berichten had geplaatst.

Gerelateerde artikelen