Kabelaar Altice neemt videoplatform Teads over

Teads, het grootste platform voor videoreclame ter wereld, is volledig overgenomen door telecombedrijf Altice, dat genoteerd is aan Euronext Amsterdam. Dat meldt participatiemaatschappij Gimv, dat de afgelopen zes jaar in Teads heeft geïnvesteerd, dinsdagochtend in een persverklaring.

Het Franse videoplatform Teads, opgericht in 2007, ontving een eerste investering van Gimv in de zomer van 2011. Door de kapitaalinjectie kon het advertentieplatform zich uitsluitend toeleggen op videoreclame. Sinds Gimv aan boord kwam steeg de omzet van Teads van 15 miljoen Amerikaanse dollar in 2010 naar bijna 200 miljoen dollar in 2016. Deel van de groei werd gegenereerd door overnames.

"Teads heeft zijn roots in Frankrijk, maar is geëvolueerd naar een echte wereldspeler, dankzij zijn superieure technologie en operationele capaciteiten", vertelt Alex Brabers, Chief Business Operations Gimv en lid van de raad van bestuur van Teads. "Met een topscore in de sectorstatistieken bevestigde het bedrijf zijn positie van marktleider in de markt van videoreclame."  

Essentieel onderdeel
Met de acquisitie voegt de Franse kabelaar een essentieel onderdeel aan zijn wereldwijde reclamestrategie toe, concluderen ING-analisten Giel-Jan Triest en Emmanuel Carlier. "Vanwege de overname verkeert Altice in de unieke positie om zijn wereldwijde reclameplatform te laten groeien, waarbij het concern optimaal kan profiteren van de beschikbaar telecommunicatie en content activiteiten", melden de analisten.

De transactie zal volgens de ING-analisten onmiddellijke commerciële en financiële voordelen voor de reclamedivisie opleveren. Naar verwachting wordt de deal midden 2017 afgerond. 

(Bron: ABM Financial News)

Gerelateerde artikelen