Just Eat Takeaway mikpunt van overnamegeruchten

Aandeelhouders zouden eisen dat de Amerikaanse dochter in de verkoop gaat.

Het gonst van de overnamegeruchten rond maaltijdbezorger Just Eat Takeway. Aanleiding is een blog op beursblog Betaville, waarin op een mogelijke overname werd gehint. Als mogeliljke kopers worden Uber, DoorDash en Prosus genoemd. DoorDash is een Amerikaanse concurrent en Prosus is een tech-investeerder.

De overnamespeculaties zijn gevoed door een rapport van Bloomberg in januari, waarin wordt gesuggereerd dat het management van het bedrijf openstaat voor een verkoop van Grubhub, de Amerikaanse poot van het bedrijf. Just Eat Takeaway zou onder druk staan van de aandeelhouders om iets te doen met de Amerikaanse activiteiten.

Volgens de niet bevestigde speculaties zou het management van Just Eat Takeaway openstaan voor het idee om iets met de Amerikaanse dochter te gaan doen.

Analist Albert Jellema van ProBeleggen ontvouwde op DeAandeelhouder.nl een aantal scenario’s: verkoop van de Australische poot MenuLog, verkoop of een strategische deal van de Amerikaanse activiteiten onder de naam Gubhub en tenslotte het afstoten van het belang in het Braziliaanse iFood. Tenslotte suggereert Jellema om Just Eat Takeaway terug te trekken uit een aantal landen en zich toe te leggen op winst maken.

Gerelateerde artikelen