Zakenbank J.P.Morgan zoekt koper voor private equity portfoliobedrijf Plukon

Private equity bedrijf Gilde Buy Out Partners heeft zakenbank J.P.Morgan ingeschakeld voor de verkoop van kippenslachterij Plukon. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De opbrengst van de wordt geschat op 500 tot 600 miljoen euro. Partner en investeringsmanager Boudewijn Molenaar van Gilde Buy Out is namens Gilde verantwoordelijk voor de investering in Plukon.
Plukon maakt een omzet van 1,35 miljard euro per jaar. Het bedrijf heeft de afgelopen zes jaar, sinds de management buy-out (MBO) door Gilde in 2008, de omzet verdubbeld. Een groot deel van de omzetgroei is gerealiseerd met overnames, waaronder de overname van InterChicken in 2012 en het Duitse Stolle in 2011. 
Bij de overname van InterChicken adviseerde advocatenkantoor Simmons & Simmons koper Plukon en was Houthoff Buruma betrokken als adviseur van de verkopende aandeelhouder. Bij de overname van Stolle kreeg Plukon advies van Rabobank, KPMG en advocatenkantoren Loyens & Loeff en Simmons & Simmons. Zakenbank NIBC adviseerde Gilde bij de MBO van plukon in 2011. 
 
Gerelateerde artikelen