J.P.Morgan, ING, Alantra, De Brauw, Clifford Chance en Stibbe bij overname Q-park

De vijfde miljardendeal van 2017 is een feit en J.P.Morgan, ING, Alantra, De Brauw, Clifford Chance en Stibbe kunnen 3 miljard euro in de league tables bijschrijven dankzij de overname van Q-Park.

De Amerikaanse investeerder KKR betaalt drie miljard euro voor de Nederlandse uitbater van parkeergarages. Na de deals van Vanderlande, DSM, Vitol en Bureau van Dijk is dit de vijfde miljardendeal van het jaar. 

KKR krijgt bij de deal financieel advies van een team van ING onder leiding van Rob van Veldhuizen. Hij werkt samen met Maarten Goeman, Tobias Sommer, Peter Lambrecht, Roderick van den Hemel, Michael Beemer en Lukas Puype. Het investeringsfonds van Henry Kravis krijgt juridisch advies van Thijs Alexander van Clifford Chance. Zijn team bestaat onder anderen uit Jan-Hendrik Horsmeier en Wybren van der Zee. 

Alantra en Stibbe
Het overnamedoelwit Q-Park heeft financieel advies ingewonnen bij corporate-finance-boutique Alantra van Mark Pensaert en Lodewijk Sodderland. Een team van Stibbe verzorgt het juridisch advies. Allard Metzelaar is in de lead. Hij wordt geholpen door Duco de Boer, Maarten de Bruin, Jeroen Smits, Willem Beek, Sophie Zwartkruis-Bakker, Jeroen Tjaden,  Annabelle Robb en Tess Hendriks.

J.P.Morgan en De Brauw
Het verkoopproces is georganiseerd door zakenbank J.P. Morgan en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Afgelopen jaar hebben zij voor de aandeelhouders, waaronder Achmea en Delta Lloyd, de zoektocht naar een koper begeleid. Cassander Verwey is namens J.P.Morgan in de lead. Hij werkt samen met Mark Kundersma, Peter Kerckhoffs, Tamo Arends, Jan Klinkhamer en Flore van Schaick. Een team van De Brauw Blackstone Westbroek, met onder anderen partner Arne Grimme en associate Jaap Barneveld, voorzag de verkopers van juridisch advies. 

Lees ook:
KKR koopt Q-Park voor drie miljard euro

Gerelateerde artikelen