J.P.Morgan, Goldman Sachs, ABN AMRO en Allen & Overy adviseren KPN bij overnamebod America Movil

Zakenbanken J.P.Morgan en Goldman Sachs en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren KPN bij het overnamebod van Mexicaanse América Móvil van 10,2 miljard euro. ABN AMRO adviseert de advisory board van KPN. Deutsche Bank en Clifford Chance treden op als adviseurs voor de Mexicanen. De deal heeft grote impact op de league tables en kan er toe leiden dat de miljardenverkoop van E-Plus wordt teruggedraaid.
De adviseurs waren in 2012 eveneens betrokken bij het bod van América Móvil op een minderheidsaandeel in KPN. het team van J.P. Morgan staat onder leiding van Cassander Verwey en Jake Donovan. Zij werken samen met Wendy Hohmann, Marc van Meerwijk en Rogier Pop. Zakenbankier Simon Holden geeft leiding aan het team van Goldman Sachs. Zijn team bestaat onder andere uit Isodoor Rutten en Macario Prieto. Hugo Peek is lead advisor namens ABN AMRO. Het ABN AMRO team bestaat verder uit Lodewijk Sodderland, Diny de Jong, Jorg van Gent, Laurens van der Gun, Marco Seller en Jaap van Houtum. . 
Meervoudig M&A Awards winnaar Jan Louis Burggraaf geeft leiding aan het team van Allen & Overy dat verder bestaat uit Tim Stevens, Lucas Brabers en Gijs Linse. 
M&A bankier Gavin Deane leidt het team van Deutsche Bank, Hans Beerlage neemt de honneurs waar voor Clifford Chance. 
Grote impact op league tables
Inclusief de overname staan de zakenbanken J.P.Morgan en Goldman Sachs stevig aan de top van de MenA.nl league tables 2013 gesorteerd naar dealwaarde. Goldmans Sachs staat met 43 miljard euro op de eerste plaats en J.P. Morgan met 38 miljard op  de tweede plaats. Allen & Overy neemt de eerste plaats over van De Brauw Blackstone Westbroek in de league table gesorteerd voor legal advisory. 
Er kan nog veel veranderen in de top van de league tables. America Movil staat niet positief tegenover de verkoop van E-Plus aan Telefonica (8,1 miljard euro). Telefonica is een grote concurrent van de Mexicanen, dus er bestaat een kans dat als de overname van KPN slaagt, de verkoop van E-Plus wordt teruggedraaid. 
Gerelateerde artikelen