“JPMorgan Chase oriënteert zich op uitbreiding Amsterdamse kantoor”

Nu de Brexit in gang is gezet, overweegt de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase een deel van het kantoor in Londen te verplaatsen naar het Europese vasteland. Mogelijk krijgt het Amsterdamse kantoor aan de Strawinskylaan versterking.

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase is op zoek naar extra kantoorruimte in de Ierse hoofdstad Dublin, nu duidelijk is dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt. De grootste bank van de Verenigde Staten kijkt ook naar uitbreidingsmogelijkheden in Amsterdam. Zo schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Het nieuwe kantoorpand dat JPMorgan wil betrekken moet onderdak bieden ongeveer 770 extra werknemers. Vorige maand zou al akkoord zijn bereikt over de aankoop van kantoorruimte in aanbouw in de Ierse hoofdstad die ruimte geeft aan duizend man. 

Voor het referendum vertelde topman Jamie Dimon van JPMorgan zijn personeel al dat de bank 4.000 werknemers elders in Europa zou hervestigen. De bank heeft ook twee grote kantoren in Frankfurt en Luxemburg. 

 

Gerelateerde artikelen