JP Morgan, Sullivan & Cromwell en Norton Rose adviseren ING bij verkoop ING Direct Canada

Zakenbank JP Morgan en advocatenkantoren Sullivan & Cromwell en Norton Rose adviseren ING bij de verkoop van ING Direct Canada aan de Canadese Scotiabank voor CA$ 3,1 miljard (€2,5 miljard). De koper laat zich adviseren door een eigen M&A team. Met de opbrengsten van de verkoop kan ING Groep een groot deel van de resterende €3 miljard aan staatssteun terug betalen.
De verkoop van ING Direct Canada is de derde grote Noord-Amerikaanse desinvestering van ING de afgelopen vier jaar. In 2009 verkochten zakenbanken CIBC World Markets en Goldman Sachs in opdracht van ING de Canadese dochter ING Canada in delen aan een grote groep beleggers. Hierbij kreeg ING juridisch advies van advocatenkantoren Davies Ward Phillips & Vineberg LLP en Sullivan & Cromwell. De uiteindelijke opbrengst van de verkoop was €1,37 miljard. 
Twee jaar later sloot ING de grootste deal. Een team van ING bankier Leo Greve verkocht ING Direct USA aan Capital One voor $9 miljard. Bij deze deal kreeg ING juridisch advies van NautaDutilh, Sullivan & Cromwell en Dechert. De koper Capital One had zakenbanken Morgan Stanley, Barclays en Capital Centerview Partners ingeschakeld en kreeg juridisch advies van en advocatenkantoren Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, Mayer Brown en Loyens & Loeff.
De overname van ING Direct USA is begin 2012 afgerond. ING verwacht de verkoop van ING Direct Canada in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden.
 
 
Gerelateerde artikelen