J.P. Morgan, De Brauw en AKD adviseren bij palmoliedeal Bunge

Zakenbank J.P.Morgan, advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en Shearman & Sterling en PR-adviseur Hill+Knowlton adviseren grondstoffenhandelaar Bunge bij de overname van Loders Croklaan van IOI Corporation Berhad. De Maleisische verkoper krijgt juridisch advies van AKD.

IOI Corp. is een palmolieproducent met een notering aan de beurs van Kuala Lumpur. Het bedrijf verkoopt een belang van 70% in haar divisie IOI Loders Croklaan aan Bunge voor 795 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf Bunge is wereldwijd marktleider in de agri- en foodsector en een van de spelers uit het zogenoemde ABCD-kwartet bestaande uit Archer-Daniels-Midland, Bunge, Cargill en Louis Dreyfus dat de wereldwijde agrarische grondstoffenhandel domineert. 
  
Na afronding van de transactie zal Loders, in combinatie met Bunge, onderdeel zijn van een agri-food onderneming met een productaanbod gebaseerd op zowel tropische- als zadenoliën. Loders heeft een focus op eetbare oliën, waaronder palmolie.
 
Het team van AKD staat onder leiding van Zabdaj Pollen en Lennart Crain. Bij De Brauw trekt Lennard Keijzer de kar. Namens Hill+Knowlton Strategies zijn Ariën Stuijt, Anthony Hellegers, Sabine Post en Charlotte de Rambelje betrokken.
 

Gerelateerde artikelen