JP Morgan adviseert Heineken bij verkoop Finse business

Heineken verkoopt zijn Finse business (Hartwall) aan het Deense Royal Unibrew voor een bedrag van ca. 470 miljoen euro. Het team van Heineken kreeg bij de deal financieel advies van JP Morgan en juridisch advies van Hannes Snellman.

Hartwall is sinds 2008 in handen van Heineken, toen Scottish & Newcastle werd overgenomen, en stond al langer in de etalage. De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 afgerond worden. Als onderdeel van de deal hebben Heineken en Royal Unibrew hun partnership voor de komende tien jaar verlengd. Royal Unibrew zal Heineken-bier voor de lokale markt gaan produceren en Hartwall blijft exclusief distributeur van het wereldberoemde bier. 

Heineken’s eigen dealteam bestond onder meer uit Marc Koster, Steven Bosch, Coen Barendsen en Femke van der Lingen. Als exclusief financieel adviseur is JP Morgan betrokken, in een team dat bestaat uit Cassander Verwey en Camillo Greco. Juridisch advies werd verzorgd door Johan Aalto van het Finse kantoor Hannes Snellman. 

Koper Royal Unibrew had geen externe financiele adviseur en liet zich juridisch bijstaan door Mika Stahlberg van Krogerus. 

CEO Jean-François van Boxmeer stelt dat hij blij is met de deal, omdat Hartwall’s toekomstige ontwikkeling het beste zal zijn als onderdeel van Royal Unibrew. "Wij kijken ernaar uit om onze business in de Nordics en Baltics-regio verder uit te breiden, samen met onze partner Royal Unibrew."

Henrik Brandt, CEO van Royal Unibrew, laat weten dat hij de marktpositie, merken en innovaties van Hartwall bijzonder waardeert. "Deze overname onderschrijft onze strategie volledig. Hartwall en de Finse markt lijken bijzonder veel op de Deense markt en we zijn ervan overtuigd dat we door deze overname de winsten kunnen vergroten."

Gerelateerde artikelen