Jones Day, EY en De Brauw adviseren bij verkoop Systagenix

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:02
De Brauw, Jones Day en EY schrijven een nieuwe deal in het trackrecord bij: de verkoop van de 'wound care business' van Systagenix wordt voor 485 miljoen dollar verkocht door One Equity Partners aan Kinetic Concepts. De betrokkenheid van Nederlandse kantoren is volgens Bastiaan Kout een bevestiging van de belangrijke rol die Nederland speelt in het internationale bedrijfsleven.

Jones Day is wereldwijd de lead advisor van One Equity Partners (OEP) bij de overname. Vanuit het Amsterdamse kantoor zijn Bastiaan Kout (foto) en Lodewijk Berger verantwoordelijk. Kout, in een reactie aan M&A: "Als onderdeel van de transactie vond er tevens een spin-off plaats van de "non-wound care" activiteiten, die door OEP worden behouden. Bij de transactie waren advocaten in onze kantoren in New York, Washington, Milaan, Amsterdam, Londen en Frankfurt betrokken. Hoewel de transactie plaatsvond onder het recht van de Staat New York, onderschrijft deze deal wederom de belangrijke rol die Nederland speelt in het internationale bedrijfsleven, en daarmee het belang om cliënten in alle key jurisdicties naadloos te kunnen bedienen."

Het private equity fonds One Equity Partners heeft sinds oprichting in 2001 ca. $14bn aan vermogen beheerd voor JPMorgan Chase & Co. 

 
De Brauw Blackstone Westbroek werd eveneens betrokken door OEP en Systagenix, en maakte daarbij gebruik van het eigen internationale netwerk, waaronder kantoren in Oostenrijk, Canada, Frankrijk, Ierland, Italië, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje en Zwitserland. René Clumpkens leidde het De Brauw-team, dat verder bestond uit Niels Geuze en Eva van den Berg. EY trad op als tax advisor.
 
De overname van Systagenix versterkt de positie van KCI als leverancier van transformationele genezingsoplossingen met een gevarieerde productportfolio, gewijd aan het bevorderen van de uitoefening van geneeskunde en het verbeteren van levens van patiënten wereldwijd. KCI, Systagenix en LifeCell Corporation vormen nu één wereldleider in medische technologie met meer dan 2 miljard dollar omzet. 
Gerelateerde artikelen