‘JC Flowers brengt NIBC naar de beurs’

NIBC bank werkt aan een beursgang. De Amerikaanse investeerder JC Flowers doet na tien weer een poging de bank verkopen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen.

JC Flowers is in gesprek met meerdere zakenbanken die de beursgang mogelijk gaan begeleiden of onderschrijven. Een beursgang zou op zijn vroegst in 2018 plaatsvinden. De voorbereidingen bevinden zich nog een vroeg stadium. Als een beursgang niet lukt, behoort een overname ook tot de opties. 

JC Flowers wilde NIBC veel eerder verkopen, maar de kredietcrisis gooide roet in het eten. NIBC had onder andere geïnvesteerd in Amerikaanse hypotheekproducten, die sterk afgewaardeerd moesten worden.

NIBC investeert in fintech
NIBC heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de retailbank en heeft als gevolg daarvan een hypotheekportefeuille van 9 miljard euro. Dit levert de bank een stabielere inkomstenstroom op dan bij de eerdere verkooppoging. Hierdoor is de bank mogelijk beter te verkopen. NIBC is ook actief in de markt voor M&A-advies. Dit jaar was de bank betrokken bij vijf deals. Ook deed de bank twee overnames in fintech. Een investering in Ebury, actief in payments, lending en risk management en een deelname in Flinqer, een platform voor cashflow management.

Gerelateerde artikelen