Jan, Sophie en James heersen in M&A Voornamen Top 50

Jan is de meest voorkomende naam voor een dealmaker, Sophie de hoogst genoteerde vrouwennaam en James maakt de grootste kans om dealmaker te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl.

(Scroll naar beneden voor de volledige M&A Voornamen Top 50, M&A Vrouwennamen Top 50 en M&A Mannennamen Top 50)

Jan, Paul en Pieter zijn de meest voorkomende namen van dealmakers. Dat Jan op één staat is niet verrassend, want het is de op één na meest voorkomende naam in Nederland (zo blijkt uit de voornamendatabase van het Meertensinstituut). Volgens dezelfde database staat de naam Johannes op 1. Het zou zomaar kunnen dat veel formele Johannessen informeel door het leven gaan als Jan, waardoor de kans op een dealmaker die Jan heet alleen maar toeneemt.

Paul is een geval apart
Paul daarentegen is een geval apart. In M&A-land is hij de op één na meest voorkomende naam, maar in Nederland staat Paul op de 27ste plaats. Daarmee is Paul relatief oververtegenwoordigd onder dealmakers. Andersom is Cornelis relatief ondervertegenwoordigd in M&A-land. In Nederland staat hij op plaats 3 van de Nederlandse mannennamen, maar in M&A-land haalt hij niet eens de top 50, evenals de varianten Cor en Corne.

Dealmakers James en Jaap
Zoek je een echte M&A-naam, kies dan voor James of Jaap. Als je een James of een Jaap tegenkomt dan is er een kans van maar liefst 1 procent dat ze actief zijn in M&A. In Nederland zijn er 2008 mannen die James heten, waarmee de naam op de 497-ste plaats staat. In M&A-land staat hij op plaats 44. Jaap staat in Nederland op 277 en in M&A-land op 35.

Sophie, Anne en Stephanie
Sophie, Anne en Stephanie zijn de hoogst genoteerde vrouwennamen (Chris niet meegerekend, omdat de meeste Chrissen mannen zijn). Sophie staat op plaats 33 in de M&A Voornamen Top 50 en op 1 in de Top 50 Vrouwennamen. Anne staat op 45 in de algemene lijst en op 2 in de vrouwenlijst. Beide namen scoren opvallend hoog vergeleken met de lijst met veelvoorkomende vrouwennamen in Nederland. Sophie staat op plaats 104 en Anne op plaats 154. Stephanie haalt de algemene top 50 niet, maar staat wel op 3 in de top 50 voor vrouwennamen.

Maria is de Cornelis onder de vrouwen, maar maakt het bonter. Zij is de meest voorkomende naam in Nederland, maar komt niet terug in de M&A Top 50 Vrouwennamen. Anna, het symmetrische zusje van dealmaker Anne, staat op de derde plaats in Nederland maar wil van M&A niets weten. Zij komt niet terug in de M&A Top 50 Vrouwennamen. 

 

 

 

Voor het onderzoek zijn alle dealmakers per voornaam voornamen geturfd van dealmakers die in de M&A Database op MenA.nl gelinked zijn aan een deal. Dit kan in verschillende rollen, zoals adviseur, M&A-director of private-equitymanager. De frequentie van namen van dealmakers is vergeleken met de landelijke frequentie, zoals bijgehouden in de Nederlandse voornamendatabase van het Meertensinstituut. Om precies te zijn, de meest voorkomende voornamen van Nederlanders in 2010.

Gerelateerde artikelen