Invicta Participaties doet eerste investering in robotlab

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:41
Invicta Participaties heeft samen met het management het in Breda gevestigde Lab Services overgenomen. Lab Services ontwikkelt en maakt robotsystemen die gestandaardiseerde, hoog volume processen in laboratoria automatiseren.

Frank Wolterink van Invicta Participaties
De investering is de eerste deal van Invicta Participaties sinds de oprichting van het private-equitybedrijf in 2016. Het fonds staat onder leiding van Frank Wolterink (foto rechts) en Kees van der Veen. Invecta richt zich op bedrijfsopvolging en groei bij middelgrote MKB-bedrijven in de maakindustrie. Invicta investeert samen met (oud) ondernemers. 

Robotisering van laboratoria
De robots van Lab Services worden onder meer geleverd aan farmaceutische bedrijven en aan de zaadveredelingssector, waar het realiseren van een snelle afhandeling van groot belang is. 

Met deze investering wil Invicta inspelen op de trend van een toenemende robotisering en automatisering bij grotere laboratoria. Bij deze laboratoria is het van belang om grote hoeveelheden data snel en foutloos te analyseren. Bijvoorbeeld in de markt van medicijnontwikkeling, waarbij snelle doorlooptijden de ontwikkelcyclus kunnen verkorten. 

Het managementteam heeft samen met Invicta de aandelen overgenomen van de oprichter die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. 

 

Gerelateerde artikelen