Investeringstak Unilever maakt geld vrij voor maaltijdverpakker

Unilever Ventures heeft naar verluidt een belang genomen in Sun Basket, een Amerikaanse maaltijdverpakker. Zo schrijft Bloomberg donderdagmiddag.

Het investeringsvehikel van Unilever werkt samen met twee andere investeerders: Baseline Ventures en Founders Circle Capital. Het drietal zou volgens Bloomberg 9,2 miljoen dollar hebben vrijgemaakt voor Sun Basket. 

Daarmee komt de totale investeringsronde in de Amerikaanse bezorger van maaltijddozen uit op 24,2 miljoen dollar. Andere investeerders – niet nader genoemde – brengen het overige kapitaal binnen. 

Beursgang
Sun Basket staat op het punt om naar de beurs te gaan. Het bedrijf heeft Bank of America Corp en Jefferies Group daarvoor ingeschakeld. Volgens ingewijden dient de beursgang ongeveer 1 miljard dollar op te brengen.

Sun Basket zegt een 'alternatief voor supermarkten' te zijn, waar genoeg variatie is voor gezonde maaltijden. Het bedrijf richt zich onder andere op glutenvrije en vegarische gerechten.  

Voor Unilever is Sun Basket de tweede investering in korte tijd. Vorige maand kocht de Brits-Nederlandse multinational sauzenproducent Sir Kensington voor ongeveer 140 miljoen dollar, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. 

Gerelateerde artikelen