Investeringsplatform Planet First Partners van start

Het nieuwe platform voor Europese duurzaamheidsinvesteringen Planet First Partners staat op het punt zijn doelstelling van bijna een kwart miljard euro voor een eerste financieringsronde te halen.

Frédéric de Mévius en Alexander de Wit liggen op schema om 240 miljoen euro op te halen met hun investeringsplatform Planet First Partners, dat investeert in groeibedrijven gericht op technologieën rond duurzaamheid, voeding en gezondheid. Het investeringsplatform van de twee oud-Verlinvest topmannen Frédéric de Mévius en Alexander de Wit gaat van start met 170 miljoen euro, toezeggingen voor nog eens 70 miljoen euro en een groeiende interesse van andere Europese, Amerikaanse en Aziatische investeerders. Onder andere Adrien Invest, het investeringsvehikel van één van de drie familietakken van Belgische aandeelhouders van AB InBev, investeert aanzienlijk in het fonds.

Frédéric de Mévius en Alexander de Wit, medeoprichters en managing partners, werkten reeds samen bij de private investeringsmaatschappij Verlinvest. Verlinvest investeerde onder andere in een reeks merken die bijdragen tot een betere benadering van gezondheid. Onder andere Oatly, Glaceau Vitamin Water, Vita Coco en Armonea werden zo ondersteund in hun internationale ontwikkeling. 

De adviesraad van Planet First Partners bestaat onder meer uit de voorzitter van Formula E en CEO van Extreme E Alejandro Agag (voorzitter van de adviesraad), Chief Client Officer van WPP Lindsay Pattison, voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt, de huidige COO van de Melinda Gates Foundation Connie Collingsworth, de voormalige Spaanse energiecommissaris Vicente Lopez-Ibor Mayor en de voorzitter van Oxford's Institute for East West Strategic Studies Jean-Christophe von Pfetten.

De investeringen van Planet First Partners zullen specifiek gericht zijn op bedrijven die actief zijn in consumentengezondheid, alternatieve voeding, duurzame bevoorradingsketens, schone energie en Industrie 4.0. In de laatste categorie heeft Planet First Partners al een minderheidsbelang verworven in Polymateria, een technologiebedrijf van Imperial College in Londen. Polymateria's missie is om een oplossing te bieden voor het wereldwijde probleem van plasticvervuiling, waar 4 miljard ton plastic afval dat tegen 2050 wordt verwacht. Het heeft een nieuwe standaard ontwikkeld voor biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen, waardoor de eerste biologisch afbreekbare en recycleerbare plastic verpakkingen zonder microplastic residuen in de wereld ontstaan.

Gerelateerde artikelen