‘Investeringsplatform Allfunds wil naar beurs Amsterdam’

Investeringsplatform Allfunds wil volgens de Spaanse zakenkrant Expansión naar de beurs in Amsterdam. Het Spaanse bedrijf zou dat nog in de eerste helft van dit jaar willen doen. Daarbij zou de waarde van Allfunds op 6 miljard à 7 miljard euro uit moeten komen.

Allfunds noemt zichzelf een 'wealthtech'-bedrijf, dat technologie inzet bij vermogensbeheer. Via het digitale platform van de onderneming kunnen fondsenmanagers en investeerders aan elkaar gekoppeld worden. Via het platform staat meer dan 1 biljoen euro aan geïnvesteerd vermogen uit.

Als de beursgang doorgaat is het de tweede aangekondigde beursgang van dit jaar op Beursplein 5. Vorige week maakte de Poolse pakketbezorger InPost bekend een notering aan de beurs in Amsterdam te willen. Een datum voor die beursgang is nog niet bekend.

'Investeerder wil sandalenmaker Birkenstock kopen van familie'

De Duitse sandalenmaker Birkenstock verwisselt mogelijk van eigenaar. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat investeerder CVC Capital Partners in vergevorderde onderhandelingen is met de familie achter het bijna 250 jaar oude merk.

Birkenstock, wiens sandalen opvallen door hun voorgevormde kurken zolen, zou gewaardeerd worden op meer dan 4 miljard euro. Maar of de deal doorgaat, is volgens de bronnen nog niet zeker. CVC is al eigenaar van onder meer het Zwitserse horlogemerk Breitling en parfumerieketen Douglas.

De geschiedenis van het sandalenmerk gaat terug tot 1774 toen Johann Adam Birkenstock als schoenmaker werkte in de Duitse regio Hessen. De bekende Birkenstock-sandalen worden pas sinds de jaren zestig gemaakt. Die vonden toen wel snel hun weg naar de Verenigde Staten, nadat een vrouw genaamd Margot Fraser ze tijdens een vakantie in Duitsland had ontdekt en het product begon te importeren. Ze werden onder meer populair bij hippies. Later trokken de sandalen ook een ander publiek toen beroemdheden als Kate Moss en Heidi Klum erin rond gingen lopen.

Tot het assortiment van Birkenstock behoren ook andere producten, waaronder riemen en tassen. Deze liggen wereldwijd in ongeveer negentig landen in de schappen.

Gerelateerde artikelen