Investeringsmaatschappij Corpeq verwerft meerderheidsbelang in Weijman Vastgoedonderhoud

Corpeq B.V. heeft de meerderheid van de aandelen van Weijman Vastgoedonderhoud overgenomen.

Het in 1908 opgerichte Weijman verwacht haar prominente marktpositie dankzij deze transactie te kunnen uitbouwen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De transactie past in de strategie van de in 1982 opgerichte investeringsmaatschappij. Robert Vreeman (CEO Corpeq): “Weijman behoort in Nederland tot de top tien in vastgoedonderhoud. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De omzet is gegroeid van 13,5 miljoen in 2013 naar ruim 30 miljoen euro in het afgelopen jaar. Weijman is een gezond bedrijf met 150 gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers, een uitstekende staat van dienst en een prachtig klantenbestand. We zien daarom ook veel potentie voor de komende jaren.” 

Corpeq investeert traditioneel met een lange termijn perspectief: “Onze langstlopende participatie dateert van 35 jaar geleden. Wij hebben de afgelopen jaren verschillende, overwegend food-gerelateerde innovatieve startups gefinancierd. Onze participatie in Weijman zien wij als het begin van een nieuwe fase waarin we een aantal grotere investeringen zullen doen.”

Volgens Weijman-directeur Eric van de Pol betekent de komst van de nieuwe grootaandeelhouder dat het bedrijf belangrijke stappen kan gaan zetten: “Wij hebben een ambitieuze strategie op het gebied van onder meer verduurzaming, energiebesparing en materiaalgebruik. Daarbij werken woningcorporaties steeds vaker met ketenpartners, waarbij partijen als Weijman als regisseur optreden. Wij hebben hier al veel ervaring mee en dat biedt enorme kansen. De participatie van Corpeq biedt ons de gelegenheid om onze prominente positie verder uit te bouwen.”

Corpeq beheert een gevarieerde portefeuille met zeven ondernemingen. Vreeman: “Vanwege ons lange termijn perspectief kijken we naar het meerjarige groeipotentieel van een bedrijf. Weijman past met een duidelijke propositie en toonaangevende positie in een groeiende markt uitstekend in onze portefeuille.”

De voorgenomen transactie, die wordt gesteund door de vakbonden en de ondernemingsraad van Weijman Vastgoedonderhoud, zal worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Over Corpeq
Corpeq B.V. is een Nederlandse investeringsmaatschappij die participeert met een lange termijn focus en gelooft in een actieve rol als groot- of meerderheidsaandeelhouder in haar portefeuillebedrijven. Corpeq heeft belangen in zeven ondernemingen (SanoRice, Hendriks Groep, Oostwoud, Mallino Development Group, D-Basics, Duplaco en The Dutch Weed Burger) met een gezamenlijke omzet van 150 miljoen euro.

Over Weijman Vastgoedonderhoud
Weijman Vastgoedonderhoud is opgericht in 1908 als schildersbedrijf en voert sinds 2008 het predicaat Hofleverancier. Het bedrijf werkt in opdracht van woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers, Verenigingen van Eigenaren, zorginstellingen, gemeenten en bedrijven. Weijman heeft 150 mensen in dienst en realiseerde in 2017 een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen