Investeringsmaatschappij Antea verwerft minderheidsbelang in vliegtuigonderdelen-verhandelaar APOC

De Haagse investeerder Antea heeft een minderheidsbelang genomen in het Delftse tweehandsonderdelen-bedrijf APOC.

Aircraft Part-Out Company Europe B.V., kortweg APOC, levert reserve-onderdelen voor vliegtuigen uit demontage van vliegtuigen die door vliegtuigmaatschappijen uit de vaart worden genomen. Vliegtuigen worden gedemonteerd en de onderdelen daarna verkocht. De Delftse verhandelaar is gespecialiseerd in gangbare toestellen als de Airbus A320 en de Boeing 737.

Antea verwacht dat de kapitaalinjectie de onderneming de komende jaren forse groei zal bezorgen. De groei zal enerzijds gestimuleerd worden door de groeiende vraag naar vluchten, met name in Azië. Daarnaast is de tweedehandsonderdelen-markt sterk in ontwikkeling. De opkomst van zowel low cost airlines als de crisis hebben luchtvaartmaatschappijen doen realiseren dat kostenreductie belangrijk is. Vrijwel alle luchtmaatschappijen gebruiken inmiddels tweedehands onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. 

Antea heeft een belang genomen van 30%. De overige aandelen zijn in handen van de DGA (55%) en een groep Informal Investors (15%).

 

Gerelateerde artikelen