Investeerders willen FC Den Haag overnemen

Vraagprijs van 4 miljoen is Zwitserse/Nederlandse belegger te gortig.

Twee investeringsmaatschappijen willen voetbalclub FC Den Haag overnemen van het Chinese bedrijf United Vansen. Het Zwitserse/Nederlandse bedrijf Cosinus Group Capital Partners heeft zich gemeld bij United Vansen. Ook het Amerikaanse vastgoedbedrijf Otium Group zou interesse hebben in ADO Den Haag, maar tot serieuze onderhandelingen leidde dat nog niet, aldus voetbalmagazine VI.

Al eerder was bekend dat United Vansen problemen heeft financiële afspraken met FC Den Haag na te komen.  Het bedrijf zou enkele betalingstermijnen achterlopen, waardoor de voetbalclub worstelt met financiële problemen.

De onderhandelingen over de aankoop van de aandelen verlopen stroef tussen de huidige eigenaar en de Cosinus Group. Er zou onenigheid zijn over de aankoopsom en de overname van de lopende schulden. United Vansen zou vier miljoen euro vragen. De Chinese eigenaar pompte in totaal twintig miljoen euro in de Haagse voetbalclub.

United Vansen is eigendom van de Chinese belegger Vantone Investments Holding Limited, dat vorig jaar een Chinese voetbalclub kocht. Door de coronacrisis gaat het echter slecht met de Chinese voetballerij en de waarde van Chinese voetbalclubs.

Gerelateerde artikelen