Investeerders Ox. en Greenfield samen verder

Investeringsmaatschappijen Ox. en Greenfield gaan voortaan samen verder als OxGreenfield. De nieuwe partij heeft al een gezamenlijke investering gedaan.

Ook heeft OxGreenfield al een gezamenlijk investeringsfonds opgericht; het OxGreenfield Fund I, dat eind 2018 35 miljoen euro beschikbaar moet hebben om te investeren. Dat melden beide partijen in een gezamenlijk persbericht.

Investering Exakt Fijnmechanika

De eerste deelneming is een investering in Exakt Fijnmechanika. De oprichter van het bedrijf verkocht de meerderheid van zijn aandelen aan de twee investeerders. Exakt uit Dokkum is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van fijnmechanica en precisietechnologie. Klanten van het bedrijf zijn afkomstig uit de horloge-, medische- en defensie-industrie. Ox. en Greenfield gaan de onderneming ondersteunen bij het behalen van haar groeiambities en het borgen van de continuïteit op de lange termijn. Dit doen ze onder andere door het vergroten van de commerciële slagkracht en het vinden van een opvolger voor de verkopende directeur-grootaandeelhouder. 

Dit voorjaar namen de twee investeerders het besluit voortaan samen op te trekken. Ox richt zich van oudsher op investeringen waarbij het nauw betrokken kan zijn als investeerder. Investeringscriteria zijn een sterke marktpositie, groei- en of verbeterpotentieel. Greenfield is een onafhankelijke Nederlandse private equity-organisatie, opgericht in 1995, waarmee het één van de oudste partijen in Nederland is. Greenfield investeert voor de lange termijn in technologie, industrieel en B2B-bedrijven. “We hebben er veel vertrouwen in dat we voldoende investeerders uit onze beide netwerken kunnen overtuigen van onze gezamenlijke plannen. Tot op heden is er veel interesse en commitment voor ons initiatief”, aldus Stef van Doesburg, managing partner bij Greenfield over de samenwerking.

Gerelateerde artikelen