Investeerder valt Nederlandse energiemarkt binnen

Beleggersduo mikt op miljoenenpubliek in Europese landen.

De Belgische energieleverancier Mega gaat de Nederlandse energiemarkt veroveren met groene energie en isolatie van huizen. Het bedrijf heeft toestemming gekregen van de Autoriteit Consument en Markt om ook energie aan Nederlandse consumenten te gaan leveren. Doelstelling is dat Mega binnen drie jaar tijd ten minste 1,5 miljoen Europese klanten bedient.

De Rotterdamse investeerder Pieter Schoen, onder meer bekend van het tv-programma Dragons’ Den, heeft sinds 2019 samen met collega-investeerder Theo de Rooij een meerderheidsbelang in de Belgische onderneming. Samen met De Rooij, medeoprichter van de mobiele operator Youfone, bezit Schoen bijna zestig procent van de aandelen via een gezamenlijke Belgische holding met de naam La Deuxieme Phase.

In België nam Mega zeven energiebedrijven over in drie jaar. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 310 miljoen euro met een winst van 20 miljoen. Voor de huisisolatie stak Schoen miljoenen in Isolatiespecialist.nl, een Nederlands isolatiebedrijf. 

De Nederlandse energiemarkt is bekend terrein voor Pieter Schoen. In 2005 zorgde hij samen met toenmalig zakenpartner Harald Swinkels de opkomst van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). In ruim tien jaar groeiden zij met NLE uit tot de vierde energiemaatschappij van Nederland. Schoen en Swinkels verkochten NLE in 2018. Het toen overeengekomen concurrentiebeding is verlopen.

 

Gerelateerde artikelen