Investeerder JLL gaat met DSM de pharmatak runnen

DSM brengt de pharmatak onder in een nieuw bedrijf, waarin het zelf een belang van 49% heeft en investeerder JLL 51%. Transactiewaarde van de deal is 2,6 miljard dollar, een naam voor het nieuwe bedrijf is er nog niet. JLL zal het onderdeel samenvoegen met een bestaande participatie; medicijnfabrikant Pantheon.
In de transactie treedt J.P. Morgan op als financieel adviseur voor DSM en wordt er juridisch advies ingewonnen bij Latham & Watkins LLP, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Norton Rose Fulbright Canada LLP, Allen & Overy en Hinckley, Allen & Snyder LLP.  JLL Partners krijgt advies van Morgan & Stanley, Jefferies, Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, Borden Ladner Gervais LLP en Simpson Thacher & Bartlett LLP. 
Het nieuwe bedrijf zal medicijnen produceren op 23 locaties wereldwijd en circa 8300 werknemers hebben. De deal met JLL ligt volledig in lijn met DSM’s strategie, zo meldt het bedrijf in een persverklaring
Feibe Sijbesma, CEO en voorzitter van de RvB bij DSM, zegt: "Deze stap volgt onze strategie volledig en biedt onze pharmatak de perfecte manier om groei te versnellen en DSM om de waarde van dit onderdeel te maximaliseren. Door een wereldwijde speler te creëren, ben ik er van overtuigd dat het nieuwe bedrijf meer waarde kan genereren. Door het partnership met JLL hebben we een sleutelstap in het omvormen van de pharma-activiteiten gezet, met maximale waarde voor de aandeelhouders."
 
Gerelateerde artikelen