Investment director Emiel Havinga van Greenfield Capital naar MKB Fonds

Emiel Havinga is per 1 februari 2017 aangetreden als Investment Director van MKB Fonds. Havinga heeft ruim 17 jaar ervaring in private equity, M&A en finance en was eerder actief als Investment Director bij Greenfield Capital Partners. 

Bij Greenfield Capital was Havinga (mede-)verantwoordelijk voor investeringen in onder andere Cegeka, Teletrain, WDM, Dieseko, Xtandit, Centralpoint en Stepco.

“MKB Fonds heeft in de afgelopen jaren een grote investeringsportefeuille opgebouwd. Ik kijk ernaar uit om als onderdeel van het ambitieuze team deze portefeuille verder te laten groeien en om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het succes van de deelnemingen. Mijn doel is om de goede samenwerking die ik altijd heb gehad met ondernemers en die vaak tot mooie successen heeft geleid, bij MKB Fonds voort te zetten”, aldus Emiel Havinga over zijn overstap.

MKB Fonds heeft sinds haar oprichting in 2011 ruim 24 transacties gedaan en houdt momenteel 14 MKB-ondernemingen in haar portefeuille. Havinga zal als Investment Director deel uitmaken van het investeringsteam van MKB Fonds. In zijn nieuwe rol zal hij zich toeleggen op het ondersteunen, beheren en laten groeien van de deelnemingen van MKB Fonds.

Geld van particuliere beleggers
MKB Fonds beheert momenteel drie gesloten fondsen, gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers, met een totale waarde van circa 35 miljoen euro. Inclusief bancaire financiering kan met deze fondsen voor tientallen miljoenen euro’s worden geïnvesteerd in bedrijven. MKB Fonds investeert en participeert in volwassen MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten. De MKB-bedrijven in de fondsen realiseren gezamenlijk circa 180 miljoen euro omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland.

 

Gerelateerde artikelen