Investeerder AAC Capital koopt tuinkamerbouwer Verasol

Private-equityhuis AAC Capital heeft voor een onbekend bedrag het Brabantse Verasol, maker van veranda's en carports, overgenomen. Dat werd dinsdagochtend naar buiten gebracht door de koper.

Met AAC Capital aan boord hoopt Verasol uit te groeien tot een Europese speler op het gebied van buitenleven in tuinen. Naast AAC zal het zittende managementsteam, geleid door Cor den Hartogh, ook blijven investeren in de onderneming.

De aandelen worden overgenomen van de oprichter en investeringsmaatschappij Committed Capital. Bij de overname schakelde AAC communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies in. 

Verasol bouwt aluminium veranda's, tuinkamers en carports. Het bedrijf, ruim vijftien jaar geleden opgericht, heeft het hoofdkantoor in Helmond en productiecentrum in het Duitse Wachtendonk. Verasol kent een omzet van ongeveer 25 miljoen euro en heeft circa 110 werknemers in dienst. 

Volgende groeifase
Investeerder Marc Staal, Managing Partner bij AAC, reageert verheugd op de verse aanwinst. "Cor den Hartogh en zijn team hebben een solide business opgebouwd met een brede productportfolio en hoogwaardige producten. We kijken uit naar de samenwerking en zullen onze kennis en het netwerk gebruiken om het bedrijf naar de volgende groeifase te brengen".

ABN AMRO Capital
Het in 1982 opgerichte AAC Capital is ontstaan uit Nederlandse, Scandinavische en Britse buyout-teams van ABN AMRO Capital. Het private-equityhuis uit Amsterdam investeert in MKB-bedrijven in de Benelux. AAC realiseerde de afgelopen jaren 29 buyouts, waaronder die van online B2C-wijnhandelaar Baarsma aan private-equityhuis Gilde Equity Management. Momenteel heeft AAC zeven ondernemingen in de investeringsportefeuille. 

 

 

Gerelateerde artikelen