Inverko praat met strategische partijen over mogelijke verkoop van aandelenbelang

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:23
Het beursgenoteerde afvalverwerkingsbedrijf Inverko overlegt op dit moment met een aantal strategische partijen over een mogelijke samenwerking. Dat zegt het bedrijf in een verklaring. Ook praat Inverko over een eventuele verkoop van een aandelenbelang in zijn onderneming.

Henk Alssema

"In binnen-en buitenland is ons businessmodel in de markt van afvalverwerking bij strategische partijen niet onopgemerkt gebleven," zegt Henk Alssema, de CEO van het recycle-concern, in het bericht op de website. "Er wordt momenteel met een aantal partijen overleg gevoerd over strategische samenwerking en het verwerven van een eventueel belang in onze onderneming.”
 
Zodra in deze samenwerking en eventuele investering nadere stappen zijn gezet zal de markt hierover op de gebruikelijke wijze worden geïnformeerd, meldt Inverko. Daarnaast verwacht Inverko op "korte termijn" de markt te kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de circulaire economie. Inverko N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam en verwerkt afval tot een bruikbaar eindproduct. 
 
Het Nederlandse bedrijf heeft recent twee nieuwe contracten afgesloten voor de levering van eindproducten. Daarmee is een omzet gemoeid van 1,2 miljoen euro.  “We laten met deze opdracht zien dat we een belangrijke rol spelen als ketenregisseur in de circulaire economie," aldus Alssema. Inverko heeft eigen fabrieken in Nederland en Duitsland.
 
 
Gerelateerde artikelen