Intralinks: Groot verschil per regio in M&A-activiteit

Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Asia Pacific (APAC) zijn de enige regio's waar de M&A-activiteit gaat stijgen. Dat blijkt uit de De Deal Flow Predictor van databedrijf Intralinks.

De Deal Flow Predictor van Intralinks meet het aantal deals dat in de voorbereidingsfase zit, zoals in de due dilligence-fase of een opgegeven verkoopmandaat. Meestal duurt het nog zo’n 6 maanden voordat zo’n transactie dan kenbaar wordt gemaakt.

Het aantal early-stage deals wereldwijd is in het eerste kwartaal van 2016 op jaarbasis nagenoeg hetzelfde gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om een daling van 0,8%. Daarmee is er een einde gekomen aan de groei; vorig jaar steeg het aantal early-stage deals met 7,9%.

Er is een groot onderscheid tussen de verschillende regio’s. De dealactiviteit steeg in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Asia Pacific (APAC) met respectievelijk 7,5% en 9,7%. EMEA profiteert van de stimulus van de ECB en de herstellende economie. 

In Europa daalde alleen de M&A-activiteit in Duitsland (-8,4%), dat last heeft van de slowdown van de Chinese economie. Ook Groot-Brittannië doet het met een plus van 3% gemiddeld slecht. Dat is voornamelijk te wijten aan het aanstaande referendum over de Brexit.

In Noord-Amerika (NA), waar de deal-activiteit meer dan 9% daalde, hebben dealmakers last van een mogelijke verhoging van de rente door de Federal Reserve, zwakke winsten van Amerikaanse bedrijven, dalingen in de aandelenmarkten en signalen over een verzwakkende economie.

Download het rapport van Intralinks

 

Gerelateerde artikelen