Intospace haalt 301 miljoen euro op bij Allianz en ABN AMRO

Vastgoedontwikkelaar Intospace heeft 301 miljoen euro aan herfinanciering gekregen van Allianz Real Estate en ABN AMRO.

Allianz en ABN AMRO hebben Intospace een herfinanciering verstrekt op een portfolio van zes gloednieuwe, hoogwaardige logistieke vastgoedobjecten in Nederland. Van de door ABN AMRO gearrangeerde financiering van 301 miljoen euro, wordt 90 procent verstrekt door Allianz, waarvan 20 procent uit het Luxemburgse PAREC-fonds van Allianz afkomstig is. De overige 10 procent wordt verstrekt door ABN AMRO. Die bank is naast co-lender en arrangeur ook de facility en security agent voor de transactie.

Het gaat daarbij deels om een zogeheten Green Loan, een financieringsinstrument dat uitsluitend wordt gebruikt voor duurzame projecten. Het nieuwe krediet onderstreept de ambities van Intospace op het gebied van verregaande innovatie en verduurzaming van logistiek vastgoed en helpt de vastgoedontwikkelaar om die ambities in de komende jaren te realiseren.

Allianz en ABN AMRO omschrijven de objecten waarin zij investeren als “A-klasse, toekomstbestendig en strategisch verspreid binnen Nederland over de belangrijke knooppunten voor lucht-, spoor- en wegtransport en dichtbij belangrijke Nederlandse steden.” De logistieke experts van Allianz Real Estate hebben de objecten mede als uitmuntend beoordeeld vanwege de hoge standaarden waaraan ze voldoen en de gerenommeerde huurders die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Onder de zes objecten die worden geherfinancierd valt ook het onlangs opgeleverde distributiecentrum op Schiphol Trade Park in Hoofddorp, dat is ontworpen om geheel onafhankelijk van het lokale elektriciteitsnet te opereren op groene stroom.

Intospace is een nieuwe onderneming waarin alle logistieke vastgoedactiviteiten van Somerset Capital Partners zijn ondergebracht. Intospace start met een orderportefeuille van ruim 1,5 miljard euro. 

Gerelateerde artikelen