Intertrust maakt gang naar Amsterdamse beurs

De Nederlandse financiƫle dienstverlener Intertrust gaat naar de beurs. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het beursdebuut moet circa 475 miljoen euro opbrengen, geld dat Intertrust onder meer zal gebruiken om schulden af te lossen.
Investeringsmaatschappij Blackstone kreeg Intertrust in december 2012 in handen. Onder meer Deutsche Bank en UBS Group begeleiden de beursgang. Eind vorig jaar werd een gang naar de beurs nog uitgesteld, vanwege onrust op de financiële markten.
Blackstone bezit circa 74 procent van Intertrust, de resterende aandelen zijn op dit moment in handen van 165 werknemers en leden van het bestuur. Er zullen zowel nieuwe als bestaande aandelen worden uitgegeven. Topman David de Buck noemde in een persverklaring een aantal voordelen van een notering, waaronder naamsbekendheid en de mogelijkheid om ,,de beste mensen” in de sector aan te trekken.
Het in Amsterdam gevestigde bedrijf verleent financiële diensten aan durfkapitalisten, vermogende personen en bedrijven. Er werken wereldwijd ongeveer 1600 werknemers bij Intertrust, dat in 26 landen actief is.
Het prospectus naar aanleiding van de beursgang zal na goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zo snel als mogelijk openbaar worden gemaakt.
Intertrust behaalde in 2014 een omzet van 296 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) kwam uit op 122 miljoen euro. Dat impliceert volgens de onderneming een jaarlijkse groeiratio van 6 procent voor de omzet sinds 2011, en 13 procent voor de ebita.
 
(ANP) 
Gerelateerde artikelen