Intertrust haalt half miljard euro op

De beursgang van Intertrust levert de financieel dienstverlener minstens 486 miljoen euro op. Dat bleek donderdag na de prijsstelling van de aandelen Intertrust, die vanaf donderdag via de beurs in Amsterdam worden verhandeld. Stibbe adviseerden Intertrust en aandeelhouder Blackstone op juridisch gebied. Deutsche Bank en UBS waren Joint Global Coordinators.
Daarnaast stond Simmons & Simmons het management van Intertrust juridisch bij en trad advocatenkantoor Allen & Overy op voor de underwriters Deutsche en UBS.
 
Het Amerikaanse private equity huis Blackstone kocht in december 2012 een meerderheidsbelang in Intertrust. Eind vorig jaar werd een gang naar de beurs nog uitgesteld, vanwege onrust op de financiële markten. Na de beursnotering houden de huidige aandeelhouders, Blackstone en het management, 63,1% van de aandelen.  
 
De aandelen worden voor 15,50 euro per stuk naar de beurs gebracht. Vrijdagochtend stond de koers iets boven de introductieprijs. Intertrust wordt daarmee in totaal op 1,32 miljard euro gewaardeerd. Het bedrijf brengt in eerste instantie 31,4 miljoen aandelen, oftewel 36,9 procent van het totaal aantal stukken, naar de markt. Daarbij gaat het om 30 miljoen nieuwe aandelen. Via een overtoewijzingsoptie kunnen nog eens 3,1 miljoen aandelen in de markt worden gezet.
Intertrust gebruikt de opbrengsten van de beursgang onder meer om schulden af te lossen. In 2014 haalde Intertrust een omzet van 296 miljoen euro. De ebita kwam uit op 122 miljoen. Dat impliceert volgens de onderneming een jaarlijkse groeiratio van 6% voor de omzet sinds 2011, en 13% voor de ebita.
 
Het Financieele Dagblad merkt op dat het trustbedrijf minder aandelen naar de beurs brengt dan gepland was. In het eerder verschenen prospectus stond dat Intertrust in eerste instantie 33,7 miljoen aandelen naar de beurs zou brengen. Dat worden er 31,4 miljoen, zo blijkt uit het persbericht. Met de beursgang haalt het concern nu zo’n 486 miljoen op, ongeveer 10% minder dan verwacht.
 
Gerelateerde artikelen