Interstellar neemt Microsoft-specialist SCCT over

De overname is onderdeel van een buy-and-build strategie, die van Interstellar een topspeler moet maken in de IT-sector. In het vorige kwartaal nam Interstellar ook al het Brabantse DataByte over. 

Financiële details over de deal met SCCT zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekendgemaakt dat SCCT autonoom blijft opereren binnen de groep, net als andere bedrijfsonderdelen. Het in 2014 opgerichte SCCT, vooral actief in het publiek domein, groeit de komende jaren zelfstandig verder als Microsoft platform binnen Interstellar. De directie blijft in handen van Carlo Schaeffer en Harro Borghardt. Beide directieleden participeren in Interstellar.

Begin dit jaar is Interstellar ontstaan uit een aantal bedrijven en topspecialisten (Solimas, Exite ICT, DataByte en CSN Groep en uit specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood).

Het initiatief voor deze samenvoeging kwam van investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Interstellar is onderdeel van Quadrum Investment Fund III, het nieuwste fonds van Quadrum Capital.

Alle bedrijven binnen Interstellar Group zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. De driekoppige groepsdirectie is afkomstig uit de ondernemingen binnen de Interstellar collectie, Het bedrijf heeft hiermee de slagkracht om haar positie als IT-groep voortvarend uit te bouwen.

 

Gerelateerde artikelen