IntegrationPeople start samenwerking met Focus Orange

IntegrationPeople werkt samen met Focus Orange bij het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden bij integraties en carve outs.

IntegrationPeople.nl gaat per 1 september 2019 een strategische samenwerking aan met Focus Orange. IntegrationPeople is daardoor in staat om bij integratietrajecten de noodzakelijke inventarisatie en analyse voor de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en de verwachte gevolgen voor de personele kosten sterk geautomatiseerd te laten doorrekenen door een daarin bij uitstek toegerust bedrijf. Dit zodat de opdrachtgever ook op dit vlak adequaat geadviseerd kan worden.

Focus Orange is als breed (inter-)nationaal HR-adviesbureau gespecialiseerd in deze materie en heeft verschillende nationale en internationale organisaties als cliënt. De analyse, de vergelijking van, de advisering over arbeidsvoorwaarden en de gevolgen van wijzigingen daarin op de bedrijfskosten behoren tot hun kernactiviteiten.

“Groot pluspunt van deze dienstverlening is dat er snel een integraal en feitelijk onmisbaar beeld ontstaat van de wederzijdse arbeidsvoorwaarden en hun kosten. Dit zodat via harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden deze in lijn kunnen worden gebracht met de integratiedoelstellingen. Niet alleen qua kosten, maar ook qua medewerkersbetrokkenheid.”, aldus Ronald Doornbos, partner van Focus Orange.

Ook Harold de Bruijn, partner van IntegrationPeople, is blij met deze samenwerking: “Deze dienstverlening is van grote toegevoegde waarde. Het snel in beeld kunnen brengen van de gevolgen van een grootschalige arbeidsvoorwaardenharmonisatie en deze in lijn brengen met de integratiedoelen werkt positief uit op het integratieresultaat.”

Tenslotte denkt ook Eko Loijenga, associate partner en verantwoordelijk voor de M&A-praktijk van Focus Orange: “De binnen onze M&A-, Pensioen- en Rewards-praktijken aanwezige, langjarige ervaring met harmonisaties van arbeidsvoorwaarden onder andere bij fusies, overnames en carve-outs zullen over en weer van grote toegevoegde waarde zijn.”

Alex van Groningen werkt samen met IntegrationPeople bij het aanbieden van de training Post Merger Integration. Meer informatie over deze cursus vindt u hier. 

Gerelateerde artikelen