ING verovert titel beste aandelenhuis op ABN AMRO

ING is door beleggers uitgeroepen tot het beste aandelenhuis in de Benelux voor 2017 bij de toekenning van de jaarlijkse Extel Awards. Vorig jaar ging de award naar ABN AMRO.

De prijs komt niet helemaal uit de lucht vallen. ING heeft meerdere mensen aangetrokken voor equity capital markets (ECM). In mei 2016 kwamen Pim Kist en Rico Overhaart over van ABN AMRO. In augustus is Kist benoemd tot head ECM. In november kwamen nog eens vier ABN AMRO-bankiers en één van Kempen & Co naar ING.
 
Nils ten Berg, hoofd Equity Markets van ING, ziet de prijs als een waardering: “Institutionele beleggers die actief zijn in de Benelux waarderen onze inspanningen. Zij hebben ING als beste aandelenhuis aangewezen in alle vier belangrijke categorieën van de Extel Awards. Daarmee is ING als beste aandelenhuis in de Benelux van 2017 naar voren gekomen, met ruim 20,7% van de stemmen.”
 
Ook individuele salesmensen, traders en analisten van ING hebben goede waarderingen gekregen. Zo behaalden in de categorieën Sales en Research ING-medewerkers zowel de eerste als tweede positie. Ten Berg: “Dat zowel corporate klanten als institutionele beleggers ons waarderen is van betekenis voor onze dienstverlening als emissiehuis voor bedrijven, Equity Capital Markets. In de praktijk is dit terug te zien in het feit dat ING dit jaar tot nu toe bij alle beursgangen in de Benelux als adviseur betrokken was.”
 
“Wij hechten veel waarde aan deze erkenning, temeer omdat de Extel Awards gebaseerd zijn op de mening van professionele beleggers ”, zegt Maurits Duynstee, hoofd ING Wholesale Banking Nederland. “We zien het aandelenbedrijf als een essentieel onderdeel van de diensten die ING verleent aan corporate klanten. Daarom hebben we de afgelopen jaren steeds geïnvesteerd in de lange termijn klantrelatie en in ons aandelenplatform. We zullen dat de komende jaren ook blijven doen. We zetten daarbij in op relevante sectorkennis, strategisch advies en kapitaalmarkt capabilities waaronder research en distributie.”
 
De Extel Awards worden toegekend op basis van de resultaten van de jaarlijkse Extel Survey van WeConvene. Daarbij geven meer dan 15.000 professionele beleggers en 3200 buy side firms hun oordeel over de dienstverlening van hun aandelenbrokers.
 
Lees ook:
Vier ABN AMRO-bankiers naar equitymarketsdivisie van ING
Pim Kist hoofd ECM bij ING
ING trekt twee senior ECM-bankiers van ABN AMRO aan

 

Gerelateerde artikelen