ING: ‘Verbeterd bod PPG kan AkzoNobel moeilijk weerstaan’

Het Amerikaanse verfconcern PPG Industries zou zijn bod op AkzoNobel kunnen optrekken naar 88 euro per aandeel, wat een aanzienlijke stijging zou betekenen van het eerdere bod van 83 euro per aandeel. Dat meldt ING in een rapport over de situatie rond PPG en AkzoNobel.

ING verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 65 naar 80 euro per aandeel, het advies blijft hold. Naar verluidt zou PPG hard bezig zijn aan een verbeterd bod op AkzoNobel nadat het eerdere voorstel van 21 miljard euro werd verworpen door de Nederlandse branchegenoot omdat dat te laag en problematisch zou zijn. AkzoNobel is op zijn beurt bezig zich te wapenen tegen een overname door de speciaalchemiedivisie af te stoten en te kijken naar overnames.

Verbeterd bod
ING voorziet verschillende scenario's voor AkzoNobel. Het bedrijf kan de speciaalchemietak afsplitsen en als apart bedrijf naar de beurs brengen. PPG kan ook met een verbeterd bod komen van maximaal 88 euro per aandeel, wat volgens ING moeilijk te weerstaan zou zijn.

Dan is er nog de mogelijkheid dat AkzoNobel de speciaalchemietak direct verkoopt aan een koper. ING hangt een waarde aan de speciaalchemietak van 9,3 miljard euro.

De bank is van mening dat een fusie van PPG en AkzoNobel wel strategische logisch zou zijn, ondanks wat overlap en mogelijke kartelbezwaren in met name Europa. Het fusieconcern zou namelijk meer prijskracht hebben en synergievoordelen kunnen bieden.

Minder makkelijke overnameprooi
Vrijdag kwam bekend dat AkzoNobel interesse zou hebben in het Amerikaanse Axalta Coating Systems. Door een overname van het Amerikaanse coatingsbedrijf zou AkzoNobel een minder makkelijke overnameprooi worden.

(Bron: AFN)

Gerelateerde artikelen