ING, PwC en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren APX-ENDEX bij demerger

ING Corporate Finance, PwC Tax en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren de Nederlandse gas- en stroombeurs APX-ENDEX bij de splitsing in twee afzonderlijke beurzen. Advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en Allen & Overy adviseren de aandeelhouders van APX-ENDEX. Zakenbank Societe Generale en advocatenkantoren Sherman & Sterling en Loyens Loeff adviseren koper Intercontinental Exchange.
APX-ENDEX wordt eerst gesplitst in een stroom- en gasbeurs. Na de splitsing verkoopt Gasunie een aandeel van 79,12% van de gasbeurs aan Intercontinental Exchange. 
Het team van ING staat onder leiding van managing director Rob van Veldhuizen. Hij werkt samen met Bart de Klerk, Martijn Schokking en Bram van den Bosch. Van Veldhuizen is de energy en utilities-specialist van ING. Dit jaar was adviseerde hij onder andere bij de overname van Nuon-dochter Helianthos door HyET Solar en de overname van Scheuten Solar door Aikosolar.
M&A partner Alexander Doorman heeft de lead in het team van Freshfields Bruckhaus Deringer. Hij werkt samen met partners Harald Spruit, Winfred Knibbeler, Machiel Lambooij, Michael Broeders en David Rouch. Het advocatenkantoor adviseert APX-ENDEX op de demerger en Nederlandse Gasunie over de mededingingsaspecten van de demerger en overname. Eerder dit jaar was Doorman ook betrokken bij de overname van TNT Express door UPS. 
De grootste aandeelhouders van APX-Endex zijn stroomtransportbedrijf Tennet (56%), gastransportbedrijf Gasunie (21%) en de Belgische netbedrijven Elia (20%) en Fluxys (3%). Allen & Overy trad op als adviseur van de GasUnie. M&A partner Annelies van der Pauw heeft de lead. Een team van De Brauw Blackstone Westbroek adviseert Tennet Holding en Elia. 
 
Gerelateerde artikelen