ING, Leonardo, De Brauw, Stibbe en Simmons adviseren bij secondary buyout Intertrust

Zakenbankiers van ING en advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Waterland Private Equity Investments bij de verkoop van Intertrust aan het Amerikaanse private equity bedrijf Blackstone Group. Zakenbank Leonardo & Co en advocatenkantoren Stibbe en Simpson Thacher & Bartlett adviseren de koper. Advocaten van Simmons & Simmons adviseren Intertrust.
Het team van ING staat onder leiding van Willem Daris en Robert Ruiter. ING heeft vaker geadviseerd bij deals in de trustsector. "Eerder adviseerden wij IK Investment Partners bij de acquisitie van Vistra, ING op de verkoop van ING Trust en Foreman Capital op de verkoop van Orangefield", zegt Daris. Volgens zijn collega Ruiter is de verkoop van Intertrust een bijzondere deal. "Deze transactie is één van de weinige gestructureerder verkoopprocessen in de fusie- en overnamemarkt die succesvol zijn afgerond in de afgelopen 18 maanden. Het is tevens de grootste buyout van een private onderneming in Nederland door een investeringsmaatschappij sinds 2009."
 
Daris en Ruiter werken samen met, Leo Greve, Maurits Duynstee, Jacco Scheurwater, Arnoud Kuik, Jorrit Kooi, Elise Lufting, Diego Palacios en Richard Bos. 
M&A partner Arne Grimme geeft leiding aan het team van De Brauw Blackstone Westbroek. Grimme werkt samen met senior associate Reinier Kleipool en Michael Schouten. Grimme adviseerde in 2010 ook bij een deal van Intertrust. Toen adviseerde zijn team Fortis Bank Nederland en BNP Paribas-dochter BGL bij verkoop van Intertrust aan Waterland Private Equity.
Het team van Leonardo & Co bestaat uit Sander Griffejoen, Rob Oudman, Rob Hendriks en Sjoerd van der Eijk. Zij adviseren het Amerikaanse Blackstone Group. De Amerikanen hebben twee advocatenkantoren in de armen genomen. De lead is voor Simpson Thacher & Bartlett. Stibbe adviseert op Nederlands recht.
Advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseert CEO David de Buck en CFO Ernesto Traulsen van Intertrust. Het team van Simmons & Simmons staat onder leiding van Leo Verhoeff. Hij werkt samen met Jan-Mathijs, Jacoline Gotzak en Robbert Jansen. 
 
Gerelateerde artikelen