Dit zijn de 8 zakenbanken die ASR naar de beurs brengen

ING en Rabobank zijn met drie buitenlandse zakenbanken geselecteerd om mee te werken aan de voorgenomen beursgang van de genationaliseerde verzekeraar ASR. Eerder was al bekend dat ABN AMRO mee doet als een van de belangrijkste adviseurs.
De Nederlandse staat is bezig met de voorbereidingen op de beursgang van verzekeraar ASR. Er is nog geen vaste datum gesteld voor de IPO. De Staat is nu nog de enige aandeelhouder. Wel heeft NFLI, de stichting die de Nederlandse staatsbelangen beheert, de begeleidende zakenbanken uitgekozen die het proces in goede banen moeten gaan leiden.
 
Global Joint Coordinators:
– ABN AMRO
– Citigroup
– Deutsche Bank (London Branch)
 
Joint Bookrunners:
– Barclays
– Rabobank
– HSBC
– ING Bank 
 
Co-lead manager
– Berenberg 
 
De stichting meldt verder dat de begeleidende zakenbanken "een beloningsbeleid hebben dat voldoet aan de Europese normen." NLFI liet eerder weten dat de vergoeding voor de groep zakenbanken minder is dan 1% van de verwachte opbrengst van de beursgang. 
 
Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën meldde in november dat hij de verzekeraar in delen naar de beurs wil brengen. Hij zei toen dat hij hoopte het eerste deel in de eerste helft van 2016 te kunnen verkopen. Zeker is dat echter nog niet. De timing van de beursgang hangt onder meer af van de "marktomstandigheden," aldus NFLI.  
 
ASR kwam in oktober 2008 in handen van de Staat door de nationalisatie van ABN Amro en Fortis Nederland. ASR was daar de verzekeringspoot van. De Staat betaalde toen 3,6 miljard euro voor ASR.
Gerelateerde artikelen