ING en Loyens & Loeff adviseren Aegon bij verkoop Unirobe Meeùs

ING en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren verzekeraar Aegon bij de verkoopt van finanieel adviseurs Unirobe Meeùs aan AON voor 295 miljoen euro.

Met de deal spekt Aegon de solvabiliteit. Dat kan het bedrijf goed gebruiken, want de verzekeraar ligt al maanden onder het vergrootglas van analisten omdat met name het Nederlandse onderdeel weinig cash in kas heeft, zo meldt Het Financieele Dagblad. Om die reden drongen belegger al eerder aan op een verkoop van onderdelen, wat onder andere heeft geleid tot de verkoop van Amerikaanse activiteiten voor 700 miljoen US dollar. 

ING is voor Aegon op zoek gegaan naar een koper. Het team stond onder leiding van zakenbankier Willem Daris. Hij werkte samen met onder anderen Matthijs Augustijn, Bernt Hendriksma, Martijn de Haas en Marijn Baartmans. 

Loyens & Loeff verzorgde het juridisch advies. Het team werd aangestuurd door Harmen Holtrop. Hij werkte samen met partners Martijn Schoonewille (Banking & Finance), Kitty Lieverse (Banking & Finance), Marc Klerks (Tax) en Klaas Wiersma (Employment).

Lees ook:
Aegon rondt verkoop Amerikaanse activiteiten af
Aegon CEO vindt fusie NN en Delta Lloyd per saldo goed voor de Nederlandse markt
Matthew Rider nieuwe CFO Aegon

Gerelateerde artikelen