ING, A&O en Clifford Chance landen overnamedeal Egeria en Wessanen

ING en advocatenkantoor Allen & Overy hebben voedingsmiddelenbedrijf Royal Wessanen geadviseerd in het verkooptraject van Izico (nieuwe naam van Beckers). Private equity bedrijf Egeria koopt de snackfabrikant voor 68 miljoen euro. Clifford Chance is juridisch adviseur van de investeerder. Wessanen gaat de opbrengst van de deal investeren in nieuwe overnames.
“Izoco was geen onderdeel van de core business van Wessanen. Daarom is in januari het verkooptraject gestart”, zegt woordvoerder Carl Hoyer van Wessanen. Volgens de woordvoerder was er veel interesse in Beckers en zijn ze in de loop van het proces met Egeria in een één op één onderhandelingstraject gegaan. 
M&A director Fred Alkemade kijkt nu naar nieuwe overnamemogelijkheden. “Wij willen het geld gebruiken om te investeren in onze corebusiness. Wij zoeken naar overnametargets met een omzet van rond de 35 miljoen euro die actief zijn in de markten waar wij al in opereren”, zegt de Hoyer. Wessanen opereert in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 
 
Longstanding advisor 
Partner Charles Honée geeft leiding aan het team van Allen & Overy. Hij werk samen met Gijs Linse, Rens Bondrager, Suzette van Gendt en Joris Goettsch. “Wij zijn een longstanding advisor van Wesssanen. Mijn eerste deal voor Wessanen was de verkoop van Bols aan private equity bedrijf CVC in 1998”, zegt Honée. Recent was zijn team ook betrokken bij de verkoop van Natudis aan Vroegop-Windig. Honée werkt bij de deal samen met onder andere general counsel Hein Bijl en CFO Ronald Merckx. 
Head of corporate finance M&A Maurits Duynstee geeft leiding aan het team van ING bij het sellside advies voor Wessanen. 
Egeria heeft een team van advocatenkantoor Clifford Chance in de arm genomen. Het advies wordt geleid door Jeroen Thijssen. Hij werkt samen met Floor van der Steenstraten, Tim Heerschop, Steven Verschuur, Frans Muller, Michiel Sunderman, Stern Flik, Bas Boris Visser, Simone Peek, Willem-Jan Wieland en Hein van den Hout. Vanuit Clifford Chance Brussel waren Niek de Pauw, Sara Eggermont, Pieter de Bock en Gert Cuppens betrokken.
 
Gerelateerde artikelen