ING, Allen & Overy, ABN AMRO, Rabo en Freshfields adviseren bij miljardendeal Mediq

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:59
ING is de lead M&A advisor van de Utrechtse farmaceutische groothandel Mediq bij het miljardenbod door private equity bedrijf Advent International. Advocatenkantoor Allen & Overy verzorgt het juridisch advies. De deal heeft een enterprise value van €1 miljard. ABN AMRO is de financieel adviseur van de raad van commissarissen (RvC) van Mediq. Deutsche Bank, Rabo International M&A en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren investment managers Bram Grimmelt en Tom Allen van Advent International.

Het team van ING staat onder leiding van hoofd Corporate Clients en Corporate Finance Maurits Duynstee (foto rechts) en managing director Robert Specken. Duynstee adviseert het management van CEO Marc van Gelder en CFO Hans Janssen. Daarnaast verzorgt het team van Duynstee een fairness opinion voor het management.
De commissarissen van Mediq, waaronder Sjoerd van Keulen en Wim van den Goorbergh, hebben ABN AMRO ingeschakeld als financieel adviseur. Daarnaast verzorgt ABN AMRO een fairness opinion voor de RvC. Hoofd Large Corporates & Merchant Banking Rutger van Nouhuijs geeft leiding aan het team van ABN AMRO. Hij werkt samen met onder andere managing director en hoofd M&A advisory Corporate Finance & Capital Markets (CFCM) Martijn Arlman en managing directors CFCM Diny de Jong en Dennis van Zijl. 
M&A partner Jan Louis Burggraaf heeft de lead in het team van Allen & Overy. Hij werkt samen met Marianne Drijgers, Olivier Valk, Joyce Leemrijse, Mark Jan Arends, Femke Bierman, Eva Meeuwis, Ferdinand Grapperhaus en Suzanne Kampijon.
Dealmakers Advent 

Investment managers Bram Grimmelt (foto rechtsonder) en Tom Allen zijn namens het Londense private equity bedrijf Advent International verantwoordelijk voor de deal. Grimmelt is een Nederlandse private equity specialist. Hij werkte eerder voor Waterland Private Equity. Tom Allen heeft lang gewerkt voor KPMG’s private equity groep.  De investment managers hebben Deutsche Bank, Rabo International M&A en Freshfields Bruckhaus Deringer ingeschakeld voor M&A advies bij de investering in Mediq. 
 
Vanuit Rabobank (Rabo International M&A), dat de hele zomer heeft doorgewerkt aan de deal, bestond het team uit Istvan Csejtei, Oscar Nettl, Pieter Stor, Paul Huizinga, Walter Smidts en Roeland Peeters. Pieter Stor is dus direct door Rabobank aan het werk gezet na zijn overstap beging juli naar Rabo. Voor Stor is het zijn eerste deal sinds de overstap vanuit Sequoia. 
Voor het communicatieadvies heeft Mediq het bureau Citigate First Financial ingeschakeld en Advent International adviseurs van FTI Consulting.
 
Gerelateerde artikelen