Inflatie en woningbeleid jagen beleggers naar crypto’s

De belangstelling voor cryprovaluta stijgt, hoewel de koers van de digitale munten terugloopt.  Stuwende krachten echter deze groeiende vraag zijn de stijgende inflatie en het vanaf 2022 aangescherpte woningmarktbeleid.

Dat constateert cryptobedrijf Amdax. Het bedrijf gaat zelfs een wachtlijst aanleggen om de vraag naar cryptovaluta in goede banen te leiden. “We kunnen nu de toestroom aan nieuwe klanten niet meer direct verwerken.”

De ingevoerde opkoopbescherming maakt het voor gemeenten mogelijk te verbieden dat bestaande woningen na verkoop verhuurd worden, waardoor beleggen in vastgoed minder aantrekkelijk is. 

Investeerders laten zich niet meer tegenhouden door het nu nog fluctuerende karakter van Bitcoin, stelt Peter Slagter van kennisplatform LekkerCryptisch. “Zij kijken over deze schommelingen heen naar het toekomstperspectief.”

“Daar staat tegenover dat het vertrouwen in het huidige financiële stelsel afneemt. De combinatie van een negatieve spaarrente met hoge inflatiecijfers, zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders zoeken naar mogelijkheden om vermogen niet te laten verdampen.” 

Gerelateerde artikelen