Ineos-baas wil Manchester United toch kopen

Vorig jaar liepen onderhandelingen over een miljardendeal nog spaak.

Afgelopen zomer ketste de aankoop van voetbalclub Machester United door Jim Ratcliffe nog af, de eigenaar en bestuursvoorzitter van chemieconcern Ineos. Nu is hij opnieuw in beeld om de iconische sportclub alsnog te kopen. 

Sinds vorig jaar staat Machester United in de etalage. De Amerikaanse familie Glazer, thans eigenaar van de club, zou de voortdurende kritiek van media en voetbalfans zat zijn. De vermaarde voetbalclub zou een waarde hebben van zes miljard dollar, maar onbekend is wat de voetbalclub moet kosten.

Ratcliffe zou eerder vergeefs hebben geprobeerd om de voetbalclub Chelsea over te nemen van de Russische oligarch Roman Abramovich. Zijn chemiebedrijf Ineos is geen onbekende in de sport. Het is eigenaar van een wielerploeg en enkele voetbalclubs, waaronder OGC Nice. Ratcliffe werkt met zijn chemieconcern Ineos ook nauw samen met Formule 1-team Mercedes.

Een woordvoerder van Ineos bevestigde een bericht hierover in de Britse krant The Times. "We hebben ons formeel gemeld in het proces."
 

 

Gerelateerde artikelen