In België valt geen deal meer te sluiten

Gaandeweg 2023 zal er weer meer te halen vallen in het zuiden.

In het vierde kwartaal zakte de Belgische overnamemarkt door de hoeven. In de laatste weken van het jaar waren er alleen nog wat kleine overnames, schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd. De grootste was de van aardappelverwerker Mydibel door sectorgenoot Clarebout. In het hele jaar waren er deals ter waarde van 26 miljard, minder dan de 30 miljard in 2021. De meeste deals waren in de eerste helft van het jaar.

Voor komend jaar zitten er nog weinig deals in het vat bij de zuiderburen. De grote transacties zijn dossiers die al maanden lopen, zoals de verkoop van energiebedrijf Virya door Colruyt en de zoektocht naar een koper door hr-dienstverlener SD Worx. Ook het Antwerpse Amadys, een leverancier van componenten, is in de verkoop.

Analisten denken dat het tij later dit jaar ten positieve zal keren. “Investeringsfondsen zitten op een nooit geziene berg geld. Dat geld moet aan het werk worden gezet”, zegt Frederiek Adams, vennoot bij Allen & Overy, in De Tijd. Volgens de dataleverancier Preqin beschikken investeringsfondsen wereldwijd over meer dan 800 miljard dollar aan liquide middelen. 

 

Gerelateerde artikelen