Imtech is failliet verklaard

De geplaagde technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De geplaagde technisch dienstverlener Imtech is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam.
Volgens Imtech zijn de onderdelen Marine en Nordic buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies. Daardoor moeten 7300 van de ruim 22.000 banen behouden blijven. Marine zal worden verkocht aan Pon Holdings en Parcom Capital, terwijl voor de divisie Nordic het verkoopproces nog loopt en naar verwachting op korte termijn zal worden afgerond.
Het is het doel om zo veel mogelijk van de onderneming te behouden, aldus een verklaring. Verder werd gemeld dat de financiers van Imtech het recht zullen hebben op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic of eventuele andere onderdelen. De aandeelhouders en Imtech zelf zullen dus geen baat hebben bij de verkopen.
De curatoren van Imtech lieten in een aparte verklaring weten dat dankzij de verkoop van Marine en Nordic in Nederland circa 1300 arbeidsplaatsen zijn gewaarborgd. Er wordt overleg gevoerd met mogelijke kopers voor de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK/Ierland. Ook voor de Nederlandse onderdelen is veel interesse getoond, aldus een persbericht van de bewindvoerders.
Namen worden door hen niet genoemd. Maar eerder op de dag liet het Helmondse installatiebedrijf Kuijpers weten interesse te hebben in specifieke onderdelen van Imtech.
Imtech uit Gouda vroeg dinsdag uitstel van betaling aan. De stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech wist daarna definitief geen overeenkomst te sluiten over extra financiering, waardoor de aanvraag tot surseance noodzakelijk was geworden.
Imtech had maandag al aangegeven dat de gesprekken over een nieuwe lening van 75 miljoen euro definitief op niks waren uitgedraaid. Het concern liet toen weten de situatie en consequenties te evalueren en de opties te bekijken om zo veel mogelijk van de groep te behouden.
De handel in het aandeel Imtech op de beurs in Amsterdam werd donderdag stilgelegd in afwachting van een verklaring. In de afgelopen tijd is de beurswaarde van Imtech vrijwel geheel verdampt vanwege de financiële problemen bij het bedrijf.
 
(ANP)
Gerelateerde artikelen