Improved kickt op verslaan concurrentie

Overname-adviseur Improved Corporate Finance bestaat vijf jaar, maar krijgt nog iedere keer een kick bij een succesvolle pitch. Als een gretige start-up blijft het bedrijf strijden met het M&A-establishment.

Na vijf jaar staat Improved met 22 deals op de teller in de M&A Database. Oprichter Frank Verbeek geniet nog van iedere deal die ze binnenhalen. “De grootste kick heb ik gekregen uit het verslaan van de concurrentie bij pitches zoals NewMotion, Allego, Runbook, VisionsConnected. Ik haal veel voldoening uit het adviseren van ondernemers op basis van onze internationale dealervaring en specifieke sectorkennis” 

Energietransitie en mobiliteit
Snel na de start van het bedrijf heeft Verbeek de strategische keuze gemaakt voor internationalisering en specialisatie. “We hebben een trackrecord opgebouwd binnen een aantal geselecteerde segmenten en dat internationaal verder uitgebouwd.” Voor de internationalisering is Improved toegetreden tot het het netwerk van Drake Star Partners. De specialisatie is gericht op de thema’s energietransitie en de veranderende mobiliteitsmarkt. 

De strategische keuze werpt zijn vruchten af, met een groeiende druk op de dealmakers als gevolg. “De negen maanden waarin wij vier deals hebben afgerond, was de meest leerzame rollercoaster in mijn professionele carrière. Onze werknemers worden continue gechallenged. In de eerste paar weken zit je meteen zelf bij de klant om de tafel. Als je nog niet kan zwemmen in het diepe, dan leer je dat vanzelf. We moeten werken met een hoge mate van verantwoordelijkheid, aanpassingsvermogen, deadlines en discipline.” Kortom, er wordt hard gewerkt bij Improved, maar dat betaalt zich ook uit. “We hebben zeer tevreden klanten en een extreme leercurve.” 

Groeien naar dertig
Frank Verbeek is gretig, mikt op verdere groei en sorteert voor op een nominatie voor de M&A Awards. “We gaan zelf groeien naar zo’n dertig man en vrouw. We gaan nog meer talenten alle kansen geven zich maximaal te ontplooien en we gaan nog een paar keer genomineerd worden voor beste deals in onze segmenten en dan worden we ‘vanzelf’ een keer advisor of the year met de bijbehorende award. Maar bovenal gaan we groeien in alle opzichten omdat we de kansen die er zijn willen pakken. We hebben gruwelijk veel zin in de toekomst.”

Foto: UEFA scheidsrechter Bas Nijhuis tijdens het Lustrumfeestje van Improved Corporate Finance

Gerelateerde artikelen