IBanFirst strikt Californische investeerder

Marlin Equity Partners wordt de grootste aandeelhouder.

Marlin Equity Partners wordt de grootste aandeelhouder van iBanFirst, een bedrijf voor internationale betalingen en beheer van valutarisico’s. De investeerder vervangt bestaande business angels en een aantal van de vroege geldschieters van het bedrijf. Het in Californië gevestigde private equity fonds wordt de grootste aandeelhouder van de fintech.

Een aantal bestaande partners van het Frans-Belgische iBanFirst, waaronder durfkapitaalfondsen Elaia en Bpifrance Large Venture en Xavier Niel, versterken hun bestaande verbintenis. Pierre-Antoine Dusoulier, CEO en oprichter van iBanFirst, wordt binnen de nieuwe overeenkomst de op één na grootste aandeelhouder van het bedrijf.

De samenwerking met Marlin Equity Partners markeert een verschuiving in de financieringsstrategie van iBanFirst tot nu toe, waarbij de fintech 46 miljoen heeft opgehaald in drie opeenvolgende VC-rondes sinds 2016.

Hoeveel geld er gemoeid is met de investering van Marlin, is niet bekendgemaakt. IBanFirst stelt dat door de samenwerking kapitaal beschikbaar komt voor verdere productontwikkeling, internationale expansie en fusies en overnames. iBanFirst’s doel is om tegen 2025 het grootste deel van zijn inkomsten via buitenlandse markten te genereren.

IBanFirst gaat zich richten op verdere Europese expansie. Na de recente uitbreiding in Duitsland, wil de fintech in de komende kwartalen uitbreiden naar Centraal- en Oost-Europa. Het bedrijf is ook actief op zoek naar strategische partnerschappen en mogelijkheden tot fusies en overnames in onder andere het Verenigd Koninkrijk. 

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Nationale Bank van België.

Gerelateerde artikelen