HVG Law en EY adviseren Voiceworks bij overname Xenosite

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Voiceworks, aanbieder van zakelijke communicatieoplossingen, heeft onlangs Xenosite, de breedband- en voice leverancier uit Drachten, overgenomen. Met de overname vergroot Voiceworks zijn schaalgrootte en omzet en versterkt het bedrijf zijn concurrentiepositie.

"Naast onze internationale ambitie is Nederland nog steeds een groeimarkt voor ons. Om toekomstbestendig te blijven, hebben we bewust gekozen voor een buy-and-build-strategie. We combineren organische groei met acquisities om te komen tot meer slagkracht en een breder dienstenportfolio", aldus Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks. Voiceworks verwacht dat de omzet na de overname doorgroeit naar 61 miljoen euro in 2017. 

Door de acquisitie wordt Voiceworks naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke telecom- en breedbandleverancier voor de zakelijke markt in Nederland. René Bandsma, CEO van Xenosite, vertelt: "Door de bundeling van onze krachten kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Wij zijn er trots op hier deel van uit te maken."

Adviesteams
Namens Voiceworks waren de adviesteams van HVG Law en EY opgetrommeld. HVG Law voorzag de aanbieder van communicatieoplossingen in het juridische advies en EY begeleidde de deal op corporate-financevlak. 

"Door deze transactie is Voiceworks de grootste onafhankelijke telecom- en breedbandleverancier voor de zakelijke markt in Nederland. Een mijlpaal! De professionaliteit en inzet van het dealteam van Voiceworks (onder leiding van CFO Martijn van der Pas) zorgde ervoor dat de onderhandelingen vlot zijn verlopen. Deze transactie is verder een uitstekend voorbeeld van de goede samenwerking tussen de financieel adviseurs van EY (onder leiding van Jeroen Valk) en de M&A advocaten van HVG Law", reageert betrokken M&A-advocaat Matthijs Driedonks, partner bij HVG Law. 

De verkopende kant, Nedlook Holding, werd ondersteund door UNO bedrijfsadviseurs als sell-side M&A-adviseur met juridische M&A-ondersteuning van Trip Advocaten & Notarissen.

(Foto Voiceworks: V.l.n.r.: Stijn Nijhuis (CEO van Voiceworks), Jacob Boskma (CTO van Xenosite), René Bandsma (CEO van Xenosite) en Koen van Geffen (CEO van Voiceworks).

Gerelateerde artikelen